Panamagie

Deze weblog gaat over onze emigratie ervaringen (2006 - 2011). We hebben een herbebossings en toerisme bedrijf. We ontvangen gasten in onze bed en breakfast en bos-tuin. Zie www.hotelheliconiapanama.com Voor de tuin, zie: www.tanagertourism.com Ecotoerisme is belangrijk - ECO betekent voor ons 'Ecological and Community Oriented'. Nieuwe blogs met meer fotos, zie: www.panamagic.wordpress.com Volg ons ook op facebook: Heliconia Inn e-mail naar: tanagertourism@gmail.com

vrijdag, april 04, 2008

Gasten

Jawel, langzaam maar zeker komen de eerste klanten naar ons stukje Panama. We hebben de twee ranchos ingericht met bungalow tenten en de badkamer is klaar (op een deur na maar dat hindert niet). Drie weken geleden hadden we drie Engelse reizigers op bezoek, afgelopen week kwam Norm, onze vriend uit Chiriqui langs met een vriendin. Hij was al eens geweest, maar toen was de badkamer niet klaar. En gedurende het Paasweekeinde zaten we vol! Eerst een onverwacht stel voor een nacht en toen drie gasten: Een Panamese en een Canadese in een tent en een Amerikaan. De laatste kwam speciaal om met Kees naar Cerro Hoya te gaan, op zoek naar de ‘painted parrakeet’, de bruinrugduif en de grote groene ara.

De drie Engelsen waren gemakkelijke klanten. Ze wilden pas ontbijt om een uur of tien ’s morgens, en daar hadden wij voor de zondag geen bezwaar tegen. Kon Kees ook eens uitslapen. Ze waren vooral te spreken over de rust, de sterrenhemel en de openlucht douche.

De douche oogt zowiezo veel bewondering. Er komen de laatste tijd wat meer mensen rondkijken in de omgeving en die stoppen bij ons en ook andere buitenlanders die hier iets aan het ontwikkelen zijn, zijn een keertje langsgekomen. Daar hebben we absoluut geen moeite mee, die lui zitten in een heel ander marktsegment, dus het is niet zo dat ze iets komen afkijken. Ze kunnen zelfs mensen door verwijzen naar ons. Daar komt bij, je moet natuurlijk wel een beetje schildertalent hebben als je walvissen en dolfijnen op je douchemuur wilt.

Al die belangstelling hebben we mede te danken aan Rob van der Merwe die een half jaar stage Tourisme Marketing loopt bij ons. In februari is hij op pad geweest om uit te zoeken hoe de doelgroep in elkaar steekt en hoe we die het beste kunnen bereiken. Daarbij heeft hij waar mogelijk geprobeerd om mensen over te halen ook een paar nachten bij ons te komen logeren. En dat begint dus vruchten af te werpen.

Helaas hebben we de bruinrugduif, grote groene ara en de ´Painted parakeet’ niet gevonden. Maar wel de kleine fuutkoet en de witkruinkolibrie, ook allebei zeldzaam. Onze vogelaar was dan ook best tevreden en wil terugkomen! En ook de Panamese en Canadese dames willen volgend jaar weer bij ons slapen...

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home