Panamagie

Deze weblog gaat over onze emigratie ervaringen (2006 - 2011). We hebben een herbebossings en toerisme bedrijf. We ontvangen gasten in onze bed en breakfast en bos-tuin. Zie www.hotelheliconiapanama.com Voor de tuin, zie: www.tanagertourism.com Ecotoerisme is belangrijk - ECO betekent voor ons 'Ecological and Community Oriented'. Nieuwe blogs met meer fotos, zie: www.panamagic.wordpress.com Volg ons ook op facebook: Heliconia Inn e-mail naar: tanagertourism@gmail.com

donderdag, juli 23, 2009

De bouw is in volle gang

U heeft al weer een tijdje niets nieuws op dit blog gezien en dat komt vooral omdat we het allemaal vreselijk druk hebben. Waarmee zullen we in dit en volgende blogs vertellen.

Ten eerste is de bouw nu eindelijk in volle gang. U herinnert zich misschien nog het blog over de bezigheden van de graafmachine. Sindsdien is er heel wat gebeurd. De aannemer, Zeballos, is zeer voortvarend aan de slag gegaan. Hij heeft een flink team aan het werk en ziet bijna elke week wel kans om een paar werknemers over te halen om ook op zaterdag te werken. Het is dan ook als een trein gegaan de afgelopen maanden. Het dak ligt er al zo’n beetje helemaal op, de binnen muren worden nu afgesmeerd en de tegels voor de badkamermuren zijn aangekomen en kunnen dus binnenkort gezet worden. Foto’s van de bouw en voortgang zijn te vinden op www.flickr.com/photos/tanagertourism. Overigens zal het deze week even iets rustiger gaan. Alle werknemers hebben het afgelopen weekeinde ook op zondag gewerkt om deze week vanaf donderdag tot en met 2 augustus vrij te hebben. De laatste week van juli worden namelijk de patronales van Santiago gevierd en dat is vier dagen feest tot de kleine uurtjes weer groot worden.

Zeballos is nog steeds een prettige man om mee te werken. Hij denkt mee en als hij iets niet snapt, of een goed idee heeft, dan komt hij direct overleggen. Dat heeft al ons (en hem) al heel wat mogelijke probleempjes voorkomen want de tekeningen waren niet helemaal perfect.

Onze ecologische toiletafvoer moet nog aangesloten worden, maar de ontwerper was zo blij dat wij van de Panamese autoriteiten een vergunning kregen om dat ding aan te leggen bij een hotel dat hij hoogstpersoonlijk is komen toezien bij de correcte locatie en ook later terug zal komen bij de installatie. Onze vergunning is voor hem een opsteker omdat hij het ontwerp nu gemakkelijker kan verkopen. Voor ons is het wel prettig dat we zeker weten dat alles goed wordt aangelegd en aangesloten. We hebben weliswaar al zelf zo’n ding aangelegd bij onze rancho’s maar daar is het niet zo druk en we kunnen zeggen dat die nog niet echt op de proef is gesteld. Daar hebben we toen ook geen reserve systeem gebouwd en dat moet toch echt wel...

Dat het dus wel loopt met de bouw is maar goed ook, want we willen de boel af hebben voor kerst, als het toeristenseizoen in Panama begint. En er zit nu extra druk achter want we staan vermeld in een reisgids (the Footprint Guide to Nicaragua, Costa Rica and Panama). We hopen dus dat het aantal bezoekers nu snel zal gaan oplopen.

Labels:

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home