Panamagie

Deze weblog gaat over onze emigratie ervaringen (2006 - 2011). We hebben een herbebossings en toerisme bedrijf. We ontvangen gasten in onze bed en breakfast en bos-tuin. Zie www.hotelheliconiapanama.com Voor de tuin, zie: www.tanagertourism.com Ecotoerisme is belangrijk - ECO betekent voor ons 'Ecological and Community Oriented'. Nieuwe blogs met meer fotos, zie: www.panamagic.wordpress.com Volg ons ook op facebook: Heliconia Inn e-mail naar: tanagertourism@gmail.com

vrijdag, juli 09, 2010

de azuero parkiet

Juni is de maand van de Azuero Geverfde Parkiet of te wel de Pyrrhura picta eisenmanni. Deze vogel is endemisch voor Cerro Hoya wat betekent dat ze alleen voor komt in Cerro Hoya en nergens anders ter wereld. Ze werden voor het eerst beschreven in 1979 door Professor Delgado die ons in 2006 ook vertelde dat we Juan Velásquez moesten gaan bezoeken in Flores bij Cerro Hoya. De parkieten komen naar Juan’s boerderij die ook gedeeltelijk in he nationale park Cerro Hoya ligt.

Op de een of andere manier vond Venicio Wilson onze website en stuurde een mail. Van het een kwam het ander en na Venicio’s eerste bezoek met canadese toeristen vertelde hij als vogelgids aan andere leden van de Audubon vogel vereniging en aan de hele wereld dat de parkieten te zien zijn hier in Mariato District. Hij plaatste fotos op facebook en videos op youtube en vertelde Xenoris over deze speciale vogel… en met resultaat. Elk weekend deze maand zijn we vol geweest!

En nadat 3 groepen naar het vogelfeest geweest waren besloot ik mee te gaan met de 4e group na het ontbijt in ons hotel heliconia. Tenslotte moet je weten wat je promoot en tot dan toe had ik (noch Kees) deze parkiet gezien en we moesten fotos hebben voor onze nieuwe hotel website (nog heel erg onder constructie maar te bezichtigen op www.hotelheliconiapanama.com ). En ondanks de mooie digiscopen of hoe ze ook heten zetten veel mensen een niet zo’n geweldige camera op dat ding.

Uiteraard waren er bij deze 4e group ook goede fotografen en nu is het internet overspoeld met mooie plaatjes van de azuero parkiet en wij voegen er nu de onze aan toe.

Juan en Fanny en hun twee dochters zijn erg gelukkig met de attentie van de toeristen omdat ze ook betaald krijgen – vaak met een flinke fooi! We hopen nu dat hij verder kan bouwen aan zijn huis aan de Playita rivier… exact daar waar de vogels komen de vruchten van de Nance en vijg komen eten in groepen van 10 20 of 50. Het is wel handig dat de vogels elders slapen – net als de vogelaars – want zo komt iedereen op het erg schappelijk tijdstip half negen ‘s morgens aan voor het feest.

Nu ik de parkieten gezien heb en fotos heb is het volgende project het maken van t-shirts voor de verkoop. En ze zullen net zo mooi worden als de andere die gemaakt zijn als promotie materiaal voor ons. De laatste die nog ligt te drogen is van een rossige start kolibri. Voor fotos van zowel de azuero painted parakeet en het t-shirt (and many other photos) kijk als gewoonlijk op: http://www.flickr.com/photos/tanagertourism

Als je dit leest en ook een handgeschilderd t-shirt wilt schrijf ons dan een email (tanagertourism@gmail.com ). De prijs is $50 plus de kosten van het posten. De regel is dat het onderwerp een vogel of ander dier of boom moet zijn die voorkomt in Panama

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home